Bunny and the Bull

Ikväll var jag och såg filmen Bunny and the Bull som har gått på Stockholms Filmfestival nu den sista tiden, och jag blev så glad över att den var så bra så jag måste bara uppmana er alla till att se den när den får premiär. Jag har försökt att leta reda på när fan den har premiär men allt jag får reda på är att den hade premiär den 27 November i England, men den lär ju gå upp på bio här i Sverige snart också (hoppas jag verkligen).

Filmen handlar om Stephen Turnbull som har stängt in sig i sin lägenhet i närmare ett år där han lever ett väldigt inrutat liv med strikta rutiner, ha samlar också på allt han konsumerar och kategoriserar upp det i enorma högar med lådor. Men en dag störs hans rutiner och det leder till att vi får se hur han minns vad som hände för lite mer än ett år sen.

Här är trailern:
http://www.youtube.com/watch?v=0L9VlgJitmA

Jag tyckte att det var en otroligt fin film som verkligen tryckte på mysnerven, efter att jag såg trailern så trodde jag att det skulle vara en film som var starkt inriktad på komedi, men den var ganska sorgsen i sina stunder också på ett väldigt fint sätt. Såklart hade den den där fina subtila humorn också som man hittar i The Mighty Boosh, (det är ju samma regissör som i Mighty Boosh) men med en fin ton av allvar ändå. Måste säga att den var otroligt snygg också, jag älskade verkligen stilen på allt i filmen, men det visste jag redan i förhand att jag skulle göra.

Eftersom det är samma regissör som i The Mighty Boosh så måste jag ju passa på att tipsa om den tv-serien också, den är helt fantastisk! Jag slänger upp en video på en grym låt från serien som dom sjunger på inför ett gig dom har mot sina dubbelgångare.

http://www.youtube.com/watch?v=eAbkh4TMRqg

(Eftersom jag glömt bort hur man lägge rin youtubevideos i blogginläggen så får jag fixa det sen, tryck på länkarna så länge i alla fall! Jag lovar att det lönar sig :).

Power's back on

Det var nästan 8 månader sen jag stängde av elen här hemma, men nu känner jag att det vore kul att ha det ljust igen nu i vintertider så jag satte i kontakten igen. Plus att livet är så mycket roligare när man kan spela TV-spel.

Under strömavbrottet så har jag kommit in på Grafikskolan och går där sen tre månader tillbaka. Jag går Grafikgrundutbildningen som ligger på 2 år så jag går ut år 2011 (bara ett år innan jorden går under, jag och min timing alltså). Jag måste säga att det är skitroligt att gå en konstutbildning igen, och den här gången utan att någon sitter och ska betygsätta det jag gör, utan jag bara lär mig hur man använder olika tekniker och tryckpressar och så gör jag vad jag känner för att göra. Helt underbart.

Så vad fan gör jag då?
Jo jag hade tänkt visa lite stuff n shit jag gör i skolan allt eftersom tiden går, och jag inviger skolkategorin med dom bilder jag är stoltast över än så länge. Nu dom senaste veckorna har jag fått lära mig hur man använder sig av djuptryck och det har varit så jävla kul, roligare än vad jag trodde faktiskt och jag har nog aldrig varit så produktiv som jag har varit med just djuptryck.

Först fick vi använda oss av det material som dom flesta tänker på när man säger just djuptryck, den fruktade kopparplåten (den kanske inte är så fruktad, men jag tycker den är asjobbig än så länge). Vi körde torrnål på koppar och jag valde en massa electro-DJ snubbar som har masker på sig när dom uppträder, vilket jag tycker är fett ballt. Jag blev inte riktigt nöjd med resultatet eftersom jag inte är så familiär med koppar ännu, men nu har jag lärt mig en massa bra saker att tänka på till nästa gång.


DJ-Party
[Artisterna är från vänster till höger: Dead Disco Drivers, Bloody Beetroots och Danger]

Sen började jag experimentera med lite material och kom på att det vore schysst att färga in LP-skivor och se hur det blir i tryck, och det blev asbra. Nu är bilden ganska liten men om man ser den IRL så ser man alla linjer i skivan jättetydligt, djuptryck är så himla detaljvänligt. I love it. Så det här har satt igång min idéverkstad jättemycket, förvänta er fler tryck med LPskivor inblandade.


Get the Feeling
[En gammal Coca Cola LP-singel som jag hittade på en second hand där låten på den här sidan av singeln heter "Get the Feeling", på den andra sidan finns det en låt som heter "Sexy Male", helt underbart.]

Men så kommer jag till mitt favoritexperiment, pärlplattorna. Jag har ju (som ni kanske har sett om ni har läst längre bak) länge hållt på med pärlplattor, och för ett tag sen kom jag på att det vore sjukt kul att pröva hur det skulle bli om man trycker med pärlplattor i samma princip som i högtryck. Så jag snickrade ihop några enkla geometriska figurer till en testomgång och resultatet blev helt fantastiskt.


Jag strykte bara pärlplattorna på ena sidan för att testa vilken sida som blir intressantast att trycka med, det här trycket är med den strykta sidan uppåt vilket har gjort att det blir som mönster inuti formerna eftersom varje pärla smälter olika mycket. Det var det absolut roligaste med det, det ser liksom ut som en slags labyrint eller kretskort på något sätt och det är fascinerande som fan. Jag testade att trycka med den ostrykta sidan uppåt också men då blir det mycket mer symmetriskt eftersom alla pärlor ser likadana ut då. Kanske inte lika fascinerande, men jag kommer nog att använda mig av det nån gång också för det såg ballt ut det med, fast på ett annat sätt.

Eftersom det här var så himla kul så tryckte jag med lite fler olika pärlplattor i andra former.

Som ni märker så går det att bygga upp oändligt många olika former, och då har vi ju inte ens kommit till färgvariationer heller. Jag kommer att hålla på med pärlplattor kombinerat med tryck väldigt mycket nu framöver har jag en föraning om. Det känns som att jag har hittat ett oändligt stort bollhav med miljoner bollar i klara färger och utanför så har jag Disneyworld som jag har privathyrt så jag kan göra vad fan jag vill hur länge jag vill. Plus att jag får äta hur mycket glass jag vill. Så mycket gillar jag det här!

Sådär. Nog med el för ikväll. Dags att släcka lyset och sova.

(Och fan vad jag vill posta en youtube-video på slutet i Flykten från LA, men jag hittar ingen sån så det får vara).Over n' out!

RSS 2.0