Ordning och Reda

Nu har jag rännt som fan till Ikea fram och tillbaka och köpt en massa möbler och organiseringsmaterial, och nu känns mitt rum så ofantligt mycket bättre att vistas i - ett år efter jag flyttade in här. Jag har bland annat fixat i ordning mitt arbetsbord en hel del, eller i alla fall organiseringen kring det. Jag har bland annat köpt denna otroligt praktiska lilla minibyrå:Den här skönheten heter FIRA och är såklart köpt på IKEA, patriotismen är på topp. Jag tog den med 9 små lådor, för jag har så mycket smågrejer som jag måste sortera upp, så den här passade mig skitbra. Annars finns det två andra varianter som har antingen 3 lådor eller 5 lådor, kan ju vara bra att ha om man har lite större saker som papper och sådär.

Sen har jag också köpt lite andra smålådor som man kan ha fler grejer i, dom här lådorna har jag investerat i. Det är ett litet skrivbordsset som heter STRIKT, jag tog den röda varianten för just nu så känner jag för att inreda mitt rum i rött, vitt och svart. Det är nog den snyggaste färgkombinationen just nu, och jag funderar starkt på att designa om den här bloggen i just dom färgerna (hade faktiskt tänkt mig rött, vitt och svart till den här bloggen från början egentligen). Börjar bli trött på dom här skrikiga och platta färgerna. Jaja, vi får se vad som händer.

Annars ser mitt arbetsbord ut såhär nuförtiden:Jag håller på och gör en massa kollage med utklipp från alla möjliga skvaller/modetidningar, så det ligger bilder från diverse tidningar över hela bordet, vilket gör att jag delvis vill kräkas, men ändå tycker det är kul. Grejen är att jag hatar alla såna där tidningar, för dom är så jävla värdelösa. Alla jävla modegurur och dryga bloggdrottningar som visar sina fulstylade nunor i alla dom där tidningarna gör ju att jag vill klösa ut ögonen på mig själv, men det skulle ju bli lite tråkigt. Så då gör jag något kreativt av det istället.

Det första jag har gjort är en kollage-spegel:Jag vet inte riktigt om man ska göra flera stycken eller om en sån här räcker för att få fram budskapet jag vill få fram, jag har tänkt mig att skriva en bra fras ovanför spegeln också, som till exempel "Inre Frid". Min tanke med den här spegeln är att visa hur mycket yttre påverkan vi mottar hela dagarna, och hur lite plats och tanke vi får över till vårt inre och vår egen tanke kring vad vi tycker och vill göra egentligen. Det är därför just den här spegelmodellen är så himla bra, för det är en väldigt liten spegelyta, men en bred ram, där jag har kunnat sätta alla dessa bilder och fraser som faktiskt kommer från tidningar som många köper och läser.

Usch, jag skulle kunna skriva fem A4 om varför jag hatar alla dessa tidningar som till exempel "Klick", "VeckoRevyn", "Expressen Fredag" och all den där skiten, men det får bli en annan gång. Jag hoppas man fattar tanken med min spegel i alla fall, vill ju inte skriva er alla på näsan.


För övrigt så fyller jag 22 år på tisdag. Helt otroligt. Fast samtidigt inte. Fast ändå. Ännu ett år har gått, mitt år som 21 åring har bjudit på en jävla massa förändring, och det behövdes verkligen. Nu vill jag få förändringslavinen att utvecklas lite mer, så jag hoppas att mitt år som 22-åring bjuder på mer förändringar :)

Pappa frågade om jag önskade mig någonting i födelsedagspresent, och det var fan svårt att bara komma på något sådär på en gång. Jag har visserligen mycket jag skulle vilja ha, men det är ju så stora grejer så det känns lite sådär att önska sig dom. Det skulle dock vara kul att få pengar till konstnärsmaterial, eller foto/kamerautrustning, så jag kan köra stenhårt sen, eller så önskar jag mig pengar till ett instrument eller nåt. Skulle inte tacka nej till något truminstrument som man kan sitta och chilla med i Tanto sen i sommar, köra lite sköna beats med brushans djembe.

Nej nu är det dags att sussa lite.

Ha det gött!

Fotodax!

Nu har jag äntligen fått arslet ur vagnen och budat hem ett objektiv till min systemkamera (Konica Minolta Dynax 7D). Mitt val föll på denna:
Minolta AF 28 mm f/2.8

Jag satt en stund på Fotosidan.se och kollade in objektiv till min kamera som vore bra att ha, och kom ihåg min gamla Minolta AF 50mm f/1.7 (den här då) som jag lyckades paja. Har tänkt på att köpa en ny sån ganska länge nu, men så såg jag att den här 28mm var billigare, och eftersom min 7D gör alla brännvidder 1.5 mer än vad det är från början så blir det här ju en 42mm egentligen, och alla vet ju att 42 är meningen med livet. Så det är ENBART på det faktumet som jag bestämde mig för att köpa den. Och för att den är biligare.

Skämt åsido.

Det blir som ett lätt vidvinklat normalobjektiv, och det är ju jävligt sköj att leka med. Äntligen kan jag ta motivbilder till tavlor jag vill pricka upp, och äntligen kan jag ta bilder på folk ordentligt igen. Det kommer bli guld i sommar tack vare det här! Nu ska jag bara använda kameran också, och inte lata till mig som jag vanligtvis gör när jag först peppar inför en grej jag köper, och sen hittar jag nåt annat jag vill ha och skiter i det jag redan har. Nej! Pepp! Ska ta coola parkour bilder på Baka-ne (en polare som inte vill att jag säger hans namn högt offentligt, och jag anser att Internet är högst offentligt) när det blir varmare sen.

Pepp!

För övrigt vill jag åter igen konstatera att Arkiv X är en för jävla bra serie! Så ikväll det blir en tribute-bild åt Mulder och Scully, ett av tv-serievärldens bästa radarpar.Nu ska jag nog ta och titta på ett avsnitt. Scully har nyss blivit bortförd av aliens och Mulder har kommit på att Krajicek är ett as. Det är nu som det börjar dra igång på riktigt!

Utmaningen

Jag blev utmanad av Okashii för ett tag sen, som i sin tur blivit utmanad av Nål och tråd, och utmaningen lyder:

Såhär simpelt är det:
- plocka fram fjärde bilden i fjärde mappen på datorn
- visa för omvärlden
- skicka vidare till fyra pers, eller så många eller få du vill.

Eftersom jag är så mobbad så pallar jag inte skicka vidare utmaningen, men jag antar den i alla fall!

Här hittade jag i min fotomapp på fjärde platsen:


Det här var från en period för snart två år sen, när både jag och Okashii var inne på det här med drömfångare. Okashii började, och hon lyckades få mig intresserad så jag gjorde en jag med. Det blev en svart drömfångare med lite lila inslag, fin blev den ^__^
Jag försökte hitta en bild på det färdiga spektaklet men jag verkar inte ha nån sån, får lägga upp det om jag hittar.

För övrigt så är jag lite osäker på om jag ska spara ihop till ett nytt objektiv till min systemkamera, eller om jag ska investera i en kompaktkamera. Det smartaste att göra känns som att det är att köpa ett nytt objektiv, typ ett 50mm eller nåt, till systemaren. För det kostar egentligen mindre än en kompaktis, och det blir så mycket bättre bild.

Argh, alla dessa pengar! Det finns så mycket jag vill ha och göra. Jag vill tatuera mig tio gånger om, spara till lösdreads i sommar, festivalerna som jag ska på behöver mer pengar för resa, mat och sprit. Jag vill ha nytt objektiv till kameran, jag behöver mer möbler, jag vill ha grymma sneakers, material till alla mina projekt, tv-spel...
Det jobbiga är bara att jag hör hur jag låter, egentligen borde jag bara köpa hundra varma filtar och gå ut till alla stackars hemlösa som sitter ute i Stockholm och fryser så in i helvete i dessa vinternätter, får göra det också så jag inte har så dåligt samvete när jag äter mina semlor och spelar alla mina tv-spel.

För övrigt nummer två är att jag har köpt säsong 1 av Arkiv X och har suttit och haft marathon utan dess like, och det bästa är att serien är fan lika bra som när jag såg den på TV4 när jag var liten. Jag trodde inte att den faktiskt hade åldrats med en sån värdighet ändå, var lite orolig ett tag, men jag blev så jävla glad när jag satt och var helt klistrad framför tv-rutan under avsnitten. Jag tror jag har runt 8 avsnitt kvar, sen ska jag ila iväg och köpa säsong 2 banne mig!
219 spänn på Webhallen, inte illa pinkat måste jag säga. Det är dagens tips från mig för alla Arkiv X fantaster där ute.


Nej nu blir det till att sova.

Ha de gött!

RSS 2.0