Idoltavlan

Tänkte visa en till tavla som jag gjorde i mitt slutprojekt i trean i gymnasiet. Vi skulle välja ett tema att arbeta med, eller en frågeställning då, och jag valde idoldyrkan. Läste på en del om stalking och sånt där, läste även "Fans" av Fredrik Strage, väldigt värd läsning må jag säga =)

Men i alla fall; det jag ville visa var min big-ass tavla som jag jobbade med som ett as där under projekttiden, en väldigt stressad men rolig tid må jag säga.

Det här var mitt huvudprojekt i mitt slutprojekt i trean på gymnasiet, ett prickkollage med en del artister och karaktärer som jag älskar.

Det är en ganska sned bild men jag hoppas ni får ett hum om det, lite svårt att se storleken bara, men den är cirkus 1,2 x 2 meter stor i varje fall. Grejen med den här tavlan är återigen att jag målat den med enbart prickar, precis som de mindre papperspricktavlorna jag gjort. Den här tog nog betydligt längre tid att göra bara, satt väl 6 -7 timmar i sträck vissa dagar, folk tyckte jag var helt jävla galen, men vad gör man inte för konsten! Lid för helvete.

Här kan ni se hur den ser ut om man tittar lite närmre. Den är gjord med en whiteboardpenna till slut haha, prövade en annan penna men det gick åt helvete, så jag tog en sketen whiteboardpenna till slut, men hey, det gick faktiskt ganska bra ^__^
Blev bara till att fixera tavlan så in i helvete sen.

Närbild.

Personerna på bilden är musikartister och karaktärer ur Star Wars, nämligen:
Siouxsie Sioux - sångerska i ett underbart band som uppkom på 70-talet och fortsatte till 1996. Hon har en sån jävla speciell röst och hon får mig att rysa varje gång jag ser henne sjunga live i nåt youtube-klipp. Här får ni ett förresten:Painted Bird

Live från deras Nocturne turné.
Hon är med tre gånger på tavlan.

Enough.

Näste man på tur är Robert Smith från The Cure, ett band som jag lyssnat på väldigt mycket genom åren. Om ni inte vet vilka det är så får ni en virtuell örfil, eller åtminstone ett Youtube-klipp:Let´s go to Bed

Jättebra låt, inte en av deras mest kända (därför jag tog den). Men deras mest kända är väl Friday I´m in Love, Lullaby och Just Like Heaven; också otroligt bra låtar.

Enough.

Madonna hängde med på ett hörn också, bara för att hon har haft så jävla skön stajl vissa år av hennes liv. Är väl inget överdrivet fan av hennes musik, men hon har ju några bra låtar. Är dock för känd för jag ska palla bry mig om Youtube-klipp.

Två jeppar på den här tavlan är inte musikartister alls, utan kommer från Star Wars trilogin (den enda sanna trilogin, såklart episod IV - VI. Varför är dom med på tavlan då? För att dom är kick-ass såklart! Därför fick dom vara med, Star Wars är ju aldrig fel ^__^


Den här hänger kvar i mitt gamla gymnasium eftersom den är alldeles för stor för att ha här hemma. Tro mig, jag skulle hänga upp den på min vägg annars, men men.

Där var den i alla fall.
Enough.

Vib Ribbon

Tänkte visa en grej jag gjorde åt en polare, blev klar med den här tavlan i slutet av Maj nån gång.

Vib Ribbon

Den här tavlan är en träskiva som Martin (han som har tavlan då) målat med griffeltavlefärg, sen har jag kommit och ritat upp motivet då, som är från spelet Vib Ribbon, med krita. Jag kan ju säga det att det var MYCKET svårare att rita med krita än vad jag trodde, och smular som fan gör det också, goddamn.

Själva spelet handlar om att man möts av en massa hinder som man ska trycka på rätt knappar för att komma igenom. Man spelar då som den här streckgubbe-kaninen och dom här hindren följer med i rytmen i musiken som spelas i spelet. Det roliga med spelet är att man kan ha sin egen musik, och så anpassar sig spelet efter det och skapar banor just kring din egna musik.

Här är videon:


Ett ganska freaky spel må jag säga haha :D
Släpptes aldrig i Europa eller USA heller så det är straight through på Japanska, KAN bli frustrerande när man ska välja i menyn. Tro mig, jag har sett prov på det!

Sådär ja.

What I´m into - Del 2

Jag har gjort lite pärlplattor idag till ett projekt jag har, men lat som jag är så har jag ju inte fotat dom ännu. Så jag tänkte att jag ändå kunde presentera lite annat shit jag har gjort under det senaste året när det gäller pärlpattor.

Den jag är mest nöjd med är den största jag har gjort än så länge, och det är Sonic the Hedgehog :)
Sonic för fasiken!
Jag vet inte om den här bilden riktigt demonstrerar dess storlek, men den kan väl vara en 40x50 centimeter? Nåt sånt?
Det blir nog en stor Tails också, han är ju trots allt en söt en, och var alltid min favorit ^__^
Knuckles står såklart med på listan också, han var ju så JÄVLA ball när man var liten haha!


Annars så ska jag ta upp mitt Kirby-projekt. Jag ska göra fler plattor på hans special abilities.
Här är en jag gjort, den hänger passande nog över min säng :)
Kirby för fasiken!
Gjorde en "Hammer" också, eller nej vänta, jag gjorde ju två stycken eftersom jag överströk den första så den blev alldeles vågig. Sen råkade jag stryka den andra lite för mycket också, så jag vill inte riktigt visa upp dom. Ibland är jag bra klantig. Nästa Kirbytavla blir nog "Mix", för den är så jävla gullig. Synd att jag inte har nåt barskåp eller nåt att hänga upp den över, det vore guld. "Bye Bye" och "Laser" är ju också jävligt sköna.


Jag gillar också när jag ser pärlplattor ute på stan, det är där dom ska vara. Förgyll Stockholm oh fina pärlisar!
Den första är dock i Norrköping.
Metroid does Nkpg

Svamp mdfkr.

Bob does Slussen.

Härligt härligt är vad det är.


Sen så pärlar jag en del mindre motiv också, men dom orkar jag inte lägga upp. Men det är tv-spelsrelaterade only än så länge. Dock har jag planer på att göra en pärlis på denna bild:
Just det.
Väldigt passande i dessa tider.
Ni kan ju gissa hur jag känner mig när Sverige är på väg dit Sverige är på väg just nu. Jag hoppas ni förstår vad jag pratar om.


Men nu är det dags att sova som vanligt. Lär dyka upp ett seriöst blogginlägg lite senare om saker jag inte gillar.
Until then.

Sahara

Det är lite glest med inlägg här, och jag vet det! Men jag har verkligen inte haft tid eller ork att vara kreativ nu på sistone. Har varit så mycket hoppeti hit och hoppeti dit med jobb och grejer, och så ska man iväg på en kryssning i helgen.

Jag känner dock att nästa projekt kommer att bli en del pärlplattor som jag har speciella planer för. Det har blivit en hel del spelköp på sistone eftersom jag har hittat en massa pärlor bland de begagnade spelen på jobbet, det har bland annat blivit Paper Mario: The Thousand Year Door till Gamecube (för 69 spänn! :D), och igår blev det också Zelda: The Minish Cap och Yoshis Island: Super Mario Advance 3 till Gameboy Advance som jag lirar på min DS. Minish Cap har en sån otroligt snygg pixelgrafik så jag smälte direkt. Jag satt till och med och höll på att fälla en tår när jag kom in till Minish byn. :) Paper Mario och Yoshis Island är också väldigt snygga, absolut en inspiration till grejer jag kommer göra. Har nästan lust att tatuera en hel Paper Mario eller Yoshis Island arm bara för att jag älskar estetiken, jag är en sucker för celshading och sån typ av utseende i spel.

Jag känner också att det är dags att dra igång ett prickprojekt igen. Har faktiskt en hel del idéer till en hel utställning, ska bara sitta och spåna ordentligt på detaljer och praktiska saker.


Ha tålamod kärt folk, jag kommer nog igång igen ska ni se :)


Bloggtips nummer 2

Här kommer mitt bloggtips nummer två, och den här gången är det Spritestitch; en blogg som handlar om diverse handarbeten med tv-spelsanknytning. I början så var det en blogg som inriktade sig på korsstygnsarbeten, men sen så har han som håller i den (John heter han) fått in en massa bilder från folk som gjort grymma saker i en massa olika utföranden.

Jag brukar kika in och få inspiration, det finns helt otroliga grejer som folk har gjort, som bland annat det här handmålade rummet med motiv från en Megaman 2 bana.  Helt fucking awesome!
Handmålat rum

Sen måste jag bara säga att jag skickade in mitt Loco Roco armband till bloggen, och den kom med! :)
Här är den:
Loco Roco
Det roliga är bara att han skrev att jag var kille, i USA (som han bloggskaparen kommer ifrån) så har man nog inte så stor koll på vad för kön folk har genom att bara lyssna till namnet. Men det är ändå roligt att han tror att jag är kille per default, oh well.


Det var mitt bloggtips nummer 2, gott folk.

Until then,
fred, kärlek och förståelse.

RSS 2.0